Punca Sakit Leher Dan Kaedah Rawatan

Kerana leher terletak di antara fikiran dan badan, ia cenderung untuk mendaftar konflik di antara mereka, menyebabkan sakit atau ketegangan leher. Ketegangan leher cenderung untuk mengumpul apabila keperluan sama ada badan atau minda diabaikan, mewujudkan ketidakseimbangan tenaga.

Sebagai contoh, badan anda boleh letih dan perlu berehat, tetapi fikiran anda mungkin berfikir bahawa anda perlu bekerja. Ini jenis konflik fikiran-tubuh biasanya menghasilkan ketegangan leher, begitu juga dengan orang lain seperti penumpuan yang berlebihan terhadap bahan-bahan dan kegiatan intelektual pada perbelanjaan dimensi spiritual dan emosi kehidupan kita.

Apabila leher tegang, ia mempunyai kesukaran yang betul menyokong kepala, yang mempunyai berat kira-kira 10-15 paun. Tekanan emosi dan terikan mewujudkan satu beban tambahan pada otot belakang dan mewujudkan lebih banyak ketegangan. Kerana ramai yang tidak tahu bagaimana untuk melegakan ketegangan ini, ia membina dan boleh menjadi kronik. Ketegangan leher, sakit, kebas, dan juga memicit saraf di leher terlalu biasa.

Leher juga merupakan barometer untuk meluahkan diri dan perubahan. Ia adalah pusat dari mana kita secara dinyanyikan meluahkan perasaan, pemikiran, harapan dan rancangan. Salah satu cara untuk mengelakkan ketegangan leher adalah untuk menyatakan diri anda dengan betul dan cuba untuk mengekalkan keseimbangan yang harmoni dalam diri anda. Malangnya, kita sentiasa dicabar untuk membuat perubahan dalam berhubung dengan dinamik dan peralihan hidup, jadi  mungkin akan sentiasa mempunyai beberapa ketegangan leher!

Walau bagaimanapun, terdapat cara untuk melegakan kesakitan anda di leher anda dengan Terapi Saraf, ianya berpotensi untuk meningkatkan kesihatan anda dan meningkatkan daya hidup anda. Terapi Saraf adalah kaedah penyembuhan terkini yang menggunakan jari@tangan untuk merangsang titik utama pada kulit yang, seterusnya, mengaktifkan semula jadi badan proses pemulihan diri.

Berikut adalah beberapa perkara yang mujarab untuk melegakan Ketegangan dan Sakit Leher. Terapi Saraf ini adalah dengan menggunakan tekanan yang kukuh dengan menggunakan tangan, jari, tapak tangan, sebelah tangan.Dengan kaedah Terapi Saraf ini ianya dapat melegakan secara terus walaupun ketika sedang rawatan.

Lokasi 1: Pada titik tertinggi bahu, 1-2 inci dari pangkal leher di tempat yang ketat.

Faedah: Melegakan leher yang tegang, cepat marah, ketegangan bahu, dan peredaran miskin.

Lokasi 2: Dalam lekukan pada pangkal tengkorak, 1-2 inci di belakang cuping telinga itu, bergantung pada saiz kepala.

Kebaikan: Melegakan leher kaku, bahu dan sakit leher, dan sakit kepala.

Lokasi 3: Di bawah dasar tengkorak, dalam rongga yang terletak kira-kira dua atau tiga inci, bergantung kepada saiz kepala.

Faedah: Melegakan leher kaku, sakit leher, artritis di leher, dan sakit kepala.

Dengan kaedah Terapi Saraf ini boleh menyembuhkan kita secara fizikal dan rohani. Manfaat penyembuhan secara Terapi Saraf melibatkan kedua-dua kelonggaran badan dan kesan-kesan positif ke atas minda. Sebagai ketegangan dilepaskan, anda tidak hanya merasa baik secara fizikal, tetapi anda juga berasa lebih baik emosi dan mental.

Ia adalah satu rahmat yang besar boleh membantu diri anda dan lain-lain dengan hanya menggunakan kaedah Terapi saraf  pada bila-bila masa sahaja dengan membuat temujanji dahulu sebelum datang.Kami berharap artikel ini dapat membawa anda ke satu dimensi baru kesejahteraan bukan sahaja boleh bekerja secara aktif untuk meningkatkan tahap kesihatan anda, tetapi untuk meningkatkan kesedaran anda tenaga penyembuhan anda sendiri dan semangat hidup yang mujarab.

Technorati , ,

Hi! jika anda baru pertama kali melawat blog ini, saya galakkan anda subscribe RSS feed blog ini untuk mendapat pelbagai maklumat terkini. Terima kasih kerana melawat blog mahsuri!


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...

Cerita Berkaitan yang Menarik di baca...

What Do You Think?

46,005 views
Close
E-mail It