Penyakit Alahan Yang perlu Mendapatkan Rawatan

Oleh : Rawatan Alternatif Mahsuri

Penyakit alahan adalah penyakit yang berpunca dari peredaran darah yang tersumbat dari liang-liang saraf utama didalam badan.Ia boleh dikatakan berlaku akibat kecuaian seseorang mengendalikan faktor kehidupan yang terlalu terbuka tanpa berhati-hati dalam aspek kepentingan antibodi.Tanpa pengetahuan tentang aspek kesihatan ia boleh mendatangkan kemudaratan yang membahayakan di sistem-sistem penting dalam organ manusia.

Penyakit alahan ini boleh dikategorikan sebagai penyakit “Diam-diam ubi berisi” kerana sekiranya tindakan tidak diambil dengan segera ia akan memakan sel-sel baik dalam badan sehingga boleh membuatkan seseorang menghidap kanser.Selalunya penyakit yang berpunca dari alahan nampak seperti remeh di kehidupan seharian namun ia boleh membawa maut sekiranya tidak bersungguh-sungguh merawatnya.Dari apa yang di lihat alahan ini banyak mengganggu dibahagian-bahagian penting salah satunya di sistem pernafasan.Dari kajian penyakit alahan yang perlu dikawal dalam peringkat awal seperti


-Resdung
-Gout
-kulat

Alahan ini juga boleh dielakkan dari cara
-Pemakanan
Amalkan amalan minum air suam dan kurangkan makanan yang berprotein tinggi terutamanya kekacang,seafood dan
minuman sejuk.
-kebersihan diri dan sekitar
Mandi juga boleh membantu menyah bakteria yang tersembunyi di sel-sel kulit.Dengan selalu mengemas rumah dapat juga  membantu dalam mencegah alahan yang berpunca dari habuk.

Berbagai sudut juga perlu difahami agar tiada risiko yang datang mendadak secara tanpa disedari.Ada juga sesetengah yang alah pada antibiotik mungkin disebabkan oleh kandungan kimia yang tidak sesuai dengan sel dalaman seseorang.Alahan adalah terlalu meluas sehingga banyak yang boleh dikatakan dengan alahan.kadang-kadang dengan bauan wangi juga boleh mendatangkan alah yang teruk jadi sebagai kesimpulan “Cegah Sebelum Melarat”.Fikir sejenak  dan luangkan masa untuk menilai kesihatan diri agar tenang menjalani kehidupan mendatang.

Sumber: Analisis dari Rawatan Alternatif Mahsuri

Technorati , , , , , , , , , , , , , , ,

Hi! jika anda baru pertama kali melawat blog ini, saya galakkan anda subscribe RSS feed blog ini untuk mendapat pelbagai maklumat terkini. Terima kasih kerana melawat blog mahsuri!


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...

Cerita Berkaitan yang Menarik di baca...

2 Responses to “Penyakit Alahan Yang perlu Mendapatkan Rawatan

What Do You Think?

16,910 views
Close
E-mail It