Gejala Ulser Perut Dan Punca

Oleh : Rawatan Alternatif Mahsuri

Perut adalah kombinasi yang kompleks otot dan asid. Walaupun ada yang percaya bahawa sebab yang paling mungkin ulser perut ialah stres, ia kini diterima bahawa gaya hidup adalah salah satu faktor utama yang menyumbang ke arah itu. Jangkitan bakteria juga sebab yang mungkin, walaupun sehingga gejala ini tidak terlalu lama dahulu ia dipercayai bahawa perut terlalu ganas di persekitaran  bakteria untuk hidup. Malangnya, gejala-gejala ulser perut akan merasa tidak selesa dan agak menyakitkan dan hanya akan bertambah buruk tanpa rawatan yang betul.

Ulser gastrik

Khususnya, ulser gastrik luka yang terdapat dalam membran atau lapisan perut. Asid yang sama  digunakan untuk memecahkan makanan dan lain-lain kandungan perut lampirkan tisu yang baik kepada makanan dan ini meningkatkan jumlah kerosakan kepada lapisan perut. Asid perut biasanya akan cuba untuk menjalankan makan pada masa sakit dan lebih ini boleh membawa kepada luka yang serius dan benar-benar boleh perforate lapisan yang menyebabkan pendarahan dalaman.

Ulser duodenum

Ulser duodenum adalah bentuk yang paling biasa ulser, tetapi ini tidak tegasnya, berlaku di dalam perut itu sendiri, tetapi dalam 10 hingga 12 inci pertama usus kecil. Ulser duodenum boleh menghalang makanan daripada berpindah kepada perut. Tanda-tanda lazim ulser itu termasuk bila makan akan  muntah-muntah dan terdapat sedikit darah.

Perut Gejala Ulser

Tanda-tanda lazim ulser perut, sakit menggigit di dalam perut yang biasanya menjadi lebih teruk selepas mengambil makanan dan minuman. Sakit mencucuk cucuk boleh lagi dan mungkin sampai ke belakang dan jenis mengalami sakit mungkin membosankan atau terasa tajam Angin yang banyak, loya dan muntah-muntah, pening, lesu, kurang selera makan dan kehilangan berat badan semua mungkin gejala ulser perut walaupun ini tidak mungkin berlaku.

Rawatan

Merawat ulser perut adalah penting kerana jika dibiarkan ianya boleh menjadi ancaman nyawa kerana bakteria terus memakan tisu di dalam badan. Serta mencari tanda-tanda ini anda juga boleh mempertimbangkan untuk menggunakan kaedah Terapi Saraf yang mana ia dapat membantu melancarkan peredaran darah dan saraf. Dengan Terapi Saraf juga mampu mengurangkan masalah angin dalam badan,loya,pening,lesu,hilang selera makan,badan letih dan msalah yang berkaitan.

Technorati , , , , , ,

Hi! jika anda baru pertama kali melawat blog ini, saya galakkan anda subscribe RSS feed blog ini untuk mendapat pelbagai maklumat terkini. Terima kasih kerana melawat blog mahsuri!


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...

Cerita Berkaitan yang Menarik di baca...

One Response to “Gejala Ulser Perut Dan Punca

  • MyAvatars 0.2
    1
    Kassim Mohd Sohod
    December 8th, 2012 08:39

    saya mengalami masalah gastrik dan telah menjalani pemeriksaan doktor dan telah menjalani rawatan endoskopik.Doktor mendapati ada tompok-tompok merah dan disahkan gastrik tahap sederhana.Kemudian telah menjalani ultrasound untuk perut dan hati dan didapati hati saya berlemak.Ujian air kencing dan darah telah dijalankan dan didapati ujian fungsi hati mendapati bacaan kandungan bilirubin saya 38.7,AST/GSOT 162,dan ALT 277.Saya juga mengalami sejuk dibahagian kaki dan tidak selesa dibahagian perut.

What Do You Think?

23,278 views
Close
E-mail It