Rawatan 2- Demam Panas

Masalah :

Anak saya berumur 3 tahun .Sering mengalami masalah batuk, muntah, muntah, panas badan sehingga antibodinya tidak menentu.Perkara ini semakin berleluasa sehingga saya sudah buntu mencari jalan kesembuhan kerana telah banyak menghabiskan waktu berulang alik mendapatkan khidmat doktor sehingga mereka mengatakan anak saya terkena demam denggi dan anak saya juga telah ditahan di wad serta diambil darah bagi membuat ujian darah.

Pn.Anisah – Gombak, Kuala Lumpur

JALAN KELUAR :

Dalam keadaan cuaca yang tidak menentu sekarang banyak penyakit yang sering di hidapi terutama kanak-kanak.Setiap anak dilahirkan putih bersih dan tanda-tanda awal penyakit mudah diubati.Itupun jika mencari rawatan YANG BETUL.Bagi kes di atas anak Puan Anisah iaitu Tasya, bapanya telah menelefon untuk membuat rawatan setelah diterangkan oleh seorang kenalan yang mengetahui tentang RAM beberapa kali.

Bagi rawatan kali pertama ini pihak RAM telah menganalisa secara keseluruhan Tasya tentang punca masalah tersebut.Ada gangguan semangat pada peringkat awal telah dikesan.Pihak RAM telah membersihkan gangguan tersebut dan memberi ubat Demam serta Kit Kanak-Kanak untuk rawatan fizikal.Setelah tiga hari rawatan, Tasya menunjukkan tindak balas yang amat positif.Ia cergas dan ceria berbanding sebelumnya.Alhamdullillah dengan izin Allah Tasya sihat seperti kanak-kanak lain.

Sesi Rawatan Kedua –Bila penyakit sudah baik selepas sebulan berlalu kealpaan ibubapa terjadi lagi.Mereka sering membawa anak balik di waktu tengah malam dan melalui kawasan yang agak keras.Tasya terganggu lagi sehingga suhu badannya naik mendadak.Keesokkannya dia telah dibawa oleh ibunya datang ke Rawatan Mahsuri perkara yang sama pihak kami lakukan untuk kesembuhan Tasya.Kesembuhan kali ini hanya sehari kerana ibunya sudah faham dengan kaedah rawatan kami.Cuma ada batuk-batuk kecil ini mungkin terjadi kerana Tasya suka makan benda –benda yang sejuk.

Komen Perawat :

Konsep rawatan Mahsuri mudah Kesan, Cegah dan Rawat.Jangan ambil mudah tentang penyakit yang dihidapi.Apabila ianya semakin membesar ditakuti kos rawatannya akan meningkat terutama yang melibatkan pembedahan.Apa salahnya jika ada budget untuk membeli ubat Mahsuri serendah RM20.00 sahaja.

“YA Allah,berikanlah kami taufik untuk mentaati Mu, gerakkanlah hati kami untuk mensyukuri Mu dan tambahlah kurniaan Mu kapada kami.”

Technorati

Hi! jika anda baru pertama kali melawat blog ini, saya galakkan anda subscribe RSS feed blog ini untuk mendapat pelbagai maklumat terkini. Terima kasih kerana melawat blog mahsuri!


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...

Cerita Berkaitan yang Menarik di baca...

What Do You Think?

5,133 views
Close
E-mail It