Sakit Sendi Tanda Awal Masalah Saraf

Pernahkah anda rasa tiba-tiba rasa pening kepala, rasa termengah-mengah walaupun membuat kerja yang ringan, jiwa resah tak menentu, cepat marah tanpa sebab dan pelbagai lagi sintom penyakit yang mendatangi anda sedikit demi sedikit. Anda sebenarnya sedang diserang pelbagai penyakit bahaya yang bakal melumpuhkan seluruh sistem utama badan anda.

Pernahkah juga anda terdengar tiba-tiba jiran sebelah rumah anda dimasukkan ke hospital kerana diserang Angin  Ahmar, Rakan lama semasa disekolah rendah terpaksa dipotong kakinya kerana kencing manis, bapa rakan anda mengalami masalah mata dan hampir buta kerana penyakit darah tinggi yang teruk. Pengawal keselamatan di  tempat kerja anda terpaksa cuti kerja kerana penyakit Gout yang berlarutan, dan banyak lagi kisah sebegini yang berlaku  hampir setiap hari…Ini adalah fenomena biasa masyarakat

Malaysia hari ini yang semakin terdedah kepada pelbagai berbahaya

Rata-rata setiap orang hari ini mempunyai penyakit, sama ada penyakit utama seperti Sakit Jantung, Darah  Tinggi, Kencing Manis ataupun sub-penyakit yang akan membawa kepada penyakit utama secara beransur-ansur.

FAKTA KESIHATAN: Menurut statistik dari Persatuan Kesihatan Dunia (WHO), penyakit sakit jantung merupakan “Pembunuh No. 1” kepada penduduk sedunia. Ramai penduduk manusia diragut oleh pembunuh tersebut.Menurut statistik juga, lebih daripada 70% sistem peredaran darah orang dewasa tergendala. Mereka berada dalam kategori sub-sihat dan berisiko terhadap penyakit kronik seperti strok, tekanan darah tinggi, sakit jantung dan arteriosklerosis.Penyakit akan timbul jika sistem peredaran darah tidak lancar. Penyakit Serebral-Kardiovaskkular: Kandungan lemak dalam darah terlalu tinggi, darah terlalu likat, tekanan darah tinggi, pitam, trauma, sakit jantung dan sebagainya.

Penyakit Sistem Saraf dan Sistem Endokrin: Penyakit lemah saraf, ketidakupayaan saraf sistem saraf, ketidakupayaan sistem endokrin, penyakit kronik renal, penyakit kencing manis dan sebagainya.

Penyakit Sistem Respirasi: Rhinitis sensitive, jangkitan peparu, ketidakupayaan peparu dan sebagainya.

Penyakit Sistem Pencernaan: Ulser gastric, radang perut dan usus dan sebagainya.

Masalah Sub-Kesihatan: Masalah kesihatan yang berkaitan dengan kecantikan, pemulihan, ortopedik, organ deria, ginekologi, hepatitis B dan sebagainya. Baca Seterusnya di sini  http://www.terapisaraf.com

Technorati , , , , , , ,

Hi! jika anda baru pertama kali melawat blog ini, saya galakkan anda subscribe RSS feed blog ini untuk mendapat pelbagai maklumat terkini. Terima kasih kerana melawat blog mahsuri!


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...

Cerita Berkaitan yang Menarik di baca...

What Do You Think?

18,772 views
Close
E-mail It