Teknik Relaksasi

Teknik Relaksasi
Berehat. Anda wajar mendapat semua itu, ia baik untuk anda, dan ia mengambil masa kurang daripada yang anda fikirkan.
Anda tidak perlu hujung minggu spa atau percutian yang. Setiap satu daripada tips ini melegakan tekanan boleh membawa anda dari OMG kepada OM dalam masa kurang dari 15 minit.
1. Bermeditasi
Beberapa minit amalan setiap hari boleh membantu mengurangkan keresahan. “Kajian menunjukkan bahawa meditasi harian boleh mengubah laluan neural otak, menjadikan anda lebih berdaya tahan kepada tekanan.
Ia mudah. Duduk dengan tegak dengan kedua-dua kaki di atas lantai. Tutup mata anda. Tumpukan perhatian anda pada membaca – dengan kuat atau senyap – mantera yang positif seperti “saya rasa aman” atau “saya suka diri saya.” Tempat sebelah tangan pada perut anda untuk menyegerakkan mantra dengan nafas anda. Biarkan mana-mana pemikiran mengganggu terapung oleh seperti awan.
2. Tarik nafas dalam
Berehat seketika 5 minit dan memberi tumpuan kepada pernafasan anda. Duduk dengan tegak, mata tertutup, dengan tangan pada perut anda. Perlahan-lahan menarik nafas melalui hidung anda, perasaan permulaan nafas dalam abdomen anda dan cara kerja kepada bahagian atas kepala anda. Menterbalikkan proses seperti yang anda menghembus nafas melalui mulut anda.
“Bernafas Deep kaunter kesan-kesan tekanan dengan memperlahankan kadar degupan jantung dan merendahkan tekanan darah.
3. Jadi Hadir
Perlahan.
“Ambil 5 minit dan memberi tumpuan kepada hanya satu tingkah laku dengan kesedaran. Perhatikan bagaimana udara terasa di wajah anda apabila anda berjalan kaki dan bagaimana anda merasa mencecah tanah. Nikmati tekstur dan rasa setiap gigitan makanan.
Apabila anda menghabiskan masa di masa ini dan memberi tumpuan kepada deria anda, anda perlu berasa kurang tegang.
4. Reach Out
Rangkaian sosial anda adalah salah satu alat yang terbaik untuk mengendalikan tekanan. Berbincang dengan orang lain – sebaik-baiknya bersemuka, atau sekurang-kurangnya di telefon. Berkongsi apa yang berlaku. Anda boleh mendapatkan perspektif yang segar sambil mengekalkan hubungan yang kuat.
5. Tune masuk untuk Badan Anda
Mental mengimbas badan anda untuk mendapatkan rasa bagaimana ia memberi kesan kepada tekanan setiap hari. Lie di belakang anda, atau duduk dengan kaki anda di atas lantai. Mula di jari kaki anda dan bekerja cara anda untuk kulit kepala anda, perasan bagaimana badan anda terasa
Technorati , , ,

Hi! jika anda baru pertama kali melawat blog ini, saya galakkan anda subscribe RSS feed blog ini untuk mendapat pelbagai maklumat terkini. Terima kasih kerana melawat blog mahsuri!


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 4 out of 5)
Loading ... Loading ...

Cerita Berkaitan yang Menarik di baca...

What Do You Think?

2,584 views
Close
E-mail It